piątek, 24 lutego 2017

Sałatka z awokado i jajkiem przepis (monoporcje)


Przystawkę tę, wymyśliłam, któregoś wieczoru nie mogąc sprecyzować na co mam ochotę ✌ Przepis jest na pojedyńczą porcję ale jak wiadomo na więcej porcji po prostu trzeba pomnożyć ilość składników 😛


SKŁADNIKI:

- 1/2 jajka
- 1 plaster awokado
- 1 plaster bakłażana
- 1/2 pomidorka cherry
- garść mix sałat
- łyżka oliwy rozmarynowej
- krem balsamiczny

WYKONANIE:

Jajko ugotować, obrać i pokroić w ćwiartki. Plaster bakłażana posolić i zgrillować. Awokado obrać i pokroić w plastry. Pomidorka cherry przekroić na pół. Na talerzu układamy kolejno mix sałat ⇒ bakłażan ⇒ awokado
W awokado wkładamy połówkę pomidorka, dodajemy jajko, zalewamy łyżką oliwy rozmarynowej , skraplamy kremem balsamicznym, pieprzymy do smaku 👌
Taka przystawka to dobra rzecz na kolację lub drugie śniadanie 👀

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz