sobota, 11 lutego 2017

Łosoś na poduszce ze szpinaku z musem z awokado i kaparami


Łosoś 🐋

łosoś na poduszce ze szpinaku


Dzisiejszy przepis dosyć nietypowy, gdyż nie zawiera gramatur. Łosoś ten podawany w formie przystawki, dzieło eksperymentalne - stworzone przeze mnie przez wielką ochotę na "coś z łososiem i awokado" 😃

Dlatego też lista zakupów będzie bardzo orientacyjna.

LISTA ZAKUPÓW:

- łosoś wędzony plastry (ok 35 g na porcję )
- garść szpinaku baby
- kilka kaparów
- awokado ( mus starczy na kilkanaście porcji )
- sok z połowy cytryny

JAK PRZYGOTOWAĆ:

Szpinak blanszujemy. Jak blanszować szpinak dowiecie się tu : click
Układamy na talerzu, na niego nakładamy dosyć gruby plaster łososia wędzonego.
Awokado obieramy i blendujemy z połową soku z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Mus nakładamy na łososia a na to kilka kaparów. Tak przygotowaną przystawkę dekorujemy plastrem cytryny i możemy wcinać 😍 Czas przygotowania błyskawiczny, smak - rewelacja 😅

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz