Łosoś 🐋
Dzisiejszy przepis dosyć nietypowy, gdyż nie zawiera gramatur. Łosoś ten podawany w formie przystawki, dzieło eksperymentalne - stworzone przeze mnie przez wielką ochotę na "coś z łososiem i awokado" 😃
Dlatego też lista zakupów będzie bardzo orientacyjna.
LISTA ZAKUPÓW:
- łosoś wędzony plastry (ok 35 g na porcję )
- garść szpinaku baby
- kilka kaparów
- awokado ( mus starczy na kilkanaście porcji )
- sok z połowy cytryny
JAK PRZYGOTOWAĆ:
Szpinak blanszujemy. Jak blanszować szpinak dowiecie się tu : click
Układamy na talerzu, na niego nakładamy dosyć gruby plaster łososia wędzonego.
Układamy na talerzu, na niego nakładamy dosyć gruby plaster łososia wędzonego.
Awokado obieramy i blendujemy z połową soku z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Mus nakładamy na łososia a na to kilka kaparów. Tak przygotowaną przystawkę dekorujemy plastrem cytryny i możemy wcinać 😍 Czas przygotowania błyskawiczny, smak - rewelacja 😅
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz