czwartek, 30 marca 2017

ZIELONA ZUPA Z WARZYW - przepis



Pyszna, zdrowa i szybka w wykonaniu zupa - wbrew pozorom nie tylko z zielonych warzyw 🍃
Zupę podałam z grzankami, jednakże sama w sobie również jest bardzo dobra, prażone płatki migdałów też byłyby dobrą alternatywą 😊


PRODUKTY:

- 3 marchewki
- 1/2 brokuła
- 2 ziemniaki
- 50 g brukselki
- 20 g rukoli
- 50 g świeżego szpinaku
- pęczek natki pietruszki
- kostka bulionu warzywnego
- siemię lniane
- pestki słonecznika


PRZGOTOWANIE:

Marchew i ziemniaki obrać, pokroić w mniejsze kawałki i zalać wodą. Wody nie może być zbyt dużo, ja zalewam trochę ponad warzywa. Brokuł pokroić w różyczki i dorzucić do garnka. Kiedy te warzywa będą miękkie dodać kostkę bulionu warzywnego, następnie rukolę, szpinak i natkę pietruszki ( bez łodyg). Wszystko razem zblendować, na końcu dodać sól oraz pieprz do smaku i siemię lniane ( około 3 łyżki czubate) i ziarna słonecznika ( 2 łyżki ). Blendować wszystko jeszcze przez około minutę  - GOTOWE 👌

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz