Dzisiejsza sałatka to szybki pomysł na kolację. Sałaty wykorzystane w tym przepisie to dostępne na rynku mixy sałat - ja wybrałam z rucolą.
LISTA ZAKUPÓW:
- mix sałat 1 opakowanie
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 50 g kukurydzy
- 50 g oliwek czarnych
- 1/3 ogórka zielonego
- 125 g mozzarelli kulki
- 2 łyżki musztardy dijon
- 2 łyżki miodu
- olej
- woda
WYKONANIE:
Pomidorki kroimy na pół, ogórka w ćwiartki, oliwki w talarki. Wszystko wkładamy do miski, dodajemy mix sałat, kukurydzę i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Przygotowujemy sos: Do naczynia nalewamy około 60 ml oleju, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki miodu i 30 ml wody. Wszystko razem energicznie mieszamy i dodajemy do sałatki. Gotowe 😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz