czwartek, 13 kwietnia 2017

ZUPA Z ZIELONEGO OGÓRKA - przepis


Zupa z zielonego ogóka z jedna z tych błyskawicznych zup, których smak uwielbiamy 😋Pomimo, iż w jej składzie kostka warzywna, można zrobić tę zupę na wywarze z warzyw. Jako dodatek możemy wrzucić grzanki 😊


LISTA PRODUKTÓW:

- 2 mniejsze lub 1,5 dużego ogórka zielonego
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 cebula większa
- ziele angielskie, liść laurowy
- sól, pieprz, kostka - bulion warzywny
- śmietana 18%


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do wody wrzucić kostkę warzywną, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotować po czym zmniejszyć bardzo ogień. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do bulionu. Ogórki obrać, pokroić w kostkę, następnie przesmażyć na maśle i również dodać do bulionu. Gotować przez około 20 minut. Pod koniec gotowania pokroić szczypiorek i koperek. Dorzucić do reszty. Na sam finisz dodajemy śmietanę ( ja dodaję około 2 - 3 łyżki ) oraz przyprawiamy. GOTOWE 💚

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz