Uwielbiam szybkie przekąski. Włoskie bruschetty z pomidorem i czosnkiem to błyskawiczna przystawka na każdą imprezę :) Także dziś kolejny przepis :)
LISTA ZAKUPÓW:
- 2 pomidory
- natka pietruszki
- 3 ząbki czosnku- natka pietruszki
- sól
- oliwa z oliwek
- bagietka lub ciabatta
INSTRUKCJA OBSŁUGI:
Pomidorka kroimy w drobną kostkę likwidując miąższ z pestkami, siekamy natkę pietruszki oraz 3 ząbki czosnku. Wszystko wkładamy do miseczki i mieszamy dodając trochę oliwy i soli.
Następnie bułkę lub ciabattę kroimy na kromki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na 2-3 minuty. Jeżeli nie mamy na to czasu pieczywo może być po prostu pokrojone. Na kromki nakładamy po łyżce pomidorków i gotowe 😎
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz